M E R V E I L

Brengt verwondering.

Voor jouw leven. Voor jullie verhaal. Het vertaalt levensverhalen in pakkende woorden en brengt die in de vorm van persoonlijke ceremonies op maat. Onze opleiding tot ceremoniespreker volgen? Dat kan ook!

S O C I A L    M E D I A

C O N T A C T

 • Merveil Facebookpagina
 • Grey Instagram Icon

Merveil

stefanie@merveil.be

+32 (0)499 15 09 64

www.merveil.be

BE 0678.703.654

Merveil is officieel Partner van het

House of Weddings Kwaliteitslabel, dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers groepeert in België.
Lees alles over het Kwaliteitslabel op www.houseofweddings.com

2019Merveil - All rights reserved | Privacyverklaring

M E R V E I L   A C A D E M Y

S C H O O L   V O O R   V E R W O N D E R A A R S

O P L E I D I N G    V O O R   C E R E M O N I E S P R E K E R S   &   S T O R Y T E L L E R S

Mensen verwonderen met woorden.

Werken met hart en ziel.

Het verschil maken op waardevolle momenten.

Ook jij kan dat!

Hou je van woorden, van mensen en van hun verhalen?

Heb je een vlotte pen en een leuke stem?

Wil je het verschil maken op momenten die er echt toe doen?

Ook jij kan ceremoniespreker worden!

Merveil's bezielster Stefanie, bundelde immers alle kennis en ervaring die ze de voorbije jaren als storyteller/ceremoniespreker opdeed en brengt dit in een complete opleiding tot ceremoniespreker.

 

Je volgt de opleiding vlot en op eigen tempo via de online Merveil Academy. Daarnaast kan je opgenomen worden in een hechte online ceremoniesprekers-community waarin al je vragen beantwoord worden en je je ervaringen deelt met andere cursisten.

W I S T   J E . . .

Dat Merveil momenteel de enige opleider is waarbij je een curus tot ceremoniespreker

kan volgen?

Wie in België wilde opstarten als ceremoniespreker moest dit tot op heden altijd op eigen houtje en zonder voorkennis doen (yes, vallen en opstaan inbegrepen en net dat willen we je besparen ;-)).

Dat we er in België een opmerkelijke cultuur op nahouden van heel creatieve en persoonlijke ceremonies op maat? Een ceremoniespreker heeft in België geen wettelijke bevoegdheid om mensen te huwen. Dat zorgt ervoor dat we nog meer op zoek gaan naar toegevoegde waarde, naar het unieke en het persoonlijke. Het wettelijke stuk heeft immers al zijn tijd gehad op het stadhuis. De ceremonie mag volledig gaan om de perso(o)n(en) waar het om draait.

Dat de vraag naar goede, professionele ceremoniesprekers enorm groot is en

nog elke dag stijgt?

Steeds minder mensen gaan naar de kerk op belangrijke momenten in hun leven. Toch blijft ook onze nood om stil te staan bij dat wat ons gelukkig maakt en wat belangrijk is in ons leven.

Dat je in ons land perfect morgen aan de slag kan als ceremoniespreker? Het beroep is niet gereglementeerd. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk zelf kan opstarten en je agenda zo kan invullen zoals het jou het beste past. Aangezien veel ceremonies op zaterdag doorgaan, kan je dit perfect combineren met een andere job in hoofdberoep.

H O E    I K   C E R E M O N I E S P R E K E R   W E R D . . .  

Een groot verlangen om iets te doen wat werkelijk het verschil maakte, een verlangen om te werken met mijn hart, om iets te betekenen voor anderen.

 

Een verlangen om mijn passie voor woord in te zetten, om creatief bezig te zijn, om mijn leven in te delen zoals ik dat zelf wilde.

Een verlangen om te antwoorden op de vraag die zoveel mensen hebben: "wie kan ons verhaal vertellen op dat moment dat zo belangrijk voor ons is?"

Een verlangen dat me uiteindelijk -via het huwelijk van mijn zus- leidde tot het beroep van ceremoniespreker.

Merveil werd geboren en groeide -samen met mijn hart- uit tot een van de meest gewaardeerde spelers op de markt. Een keuze die mij nog geen moment speet en die me bovendien op de mooiste plaatsen en tot bij de mooiste verhalen bracht.

Al ging mijn weg ook niet zonder vallen en opstaan. Het begin was moeilijk. Niemand kon me immers vertellen hoe een goede ceremoniespreker te werk ging, wat de ultieme tips & tricks waren en hoe ik alles het best kon aanpakken. Ik zocht het helemaal in mijn eentje uit en bouwde mijn kennis en expertise op aan de hand van mijn gevoel en ervaringen. Dat maakt me ondertussen een expert in mijn vak. Al kan ik je vertellen ... er zijn gemakkelijkere wegen.

 

Althans, dat is mijn bedoeling met deze opleiding. Jou de kennis en de vaardigheden in handen geven die ervoor zorgen dat jij wél snel en voorbereid aan de slag kan.

Ervoor zorgen dat er iemand is die je van op de zijlijn aanmoedigt. Iemand met ervaring, die het meeste wel al eens gezien heeft. Iemand die jou het vertrouwen geeft dat je in het begin nog zo nodig hebt.

 

Herken jij je in mijn verhaal? In delen ervan? Dan is deze cursus waarschijnlijk iets voor jou.

Lees gerust verder en ... volg je hart, want dan pas kan je jezelf en anderen verwonderen. Dat is wat Merveil me bracht. En ik wens het jou ook van harte toe!

Stefanie

E N   J I J  ?

Spreekt het je aan om je te laten onderdompelen in de wereld van de ceremonies en de storytelling?

 • Overweeg je een carrière-switch?

 • Ben je op zoek naar een leuk bijberoep?

 • Ben jij een startende ceremoniespreker?

 • Of heb je al ervaring en wil je je huidige kennis en vaardigheden als ceremoniespreker uitbreiden?

 • Ben je op zoek naar een community waar je als ceremoniespreker gelijkgestemden vindt?

 • Ben je vaak bezig met taal? Ben je gepassioneerd door mensen en hun verhalen?

 • Of zoek je al zo lang naar een job die je werkelijk vervult?

Wat het ook mag zijn. Als je hart nu al sprongetjes maakt, dan ben je meer dan welkom!

W A T   Z A L   J E   L E R E N?
 

De opleiding tot ceremoniespreker bestaat uit 10 modules. Elke module bouwt voort op de vorige en zorgt ervoor dat je een stevige basis aan kennis en vaardigheden krijgt om zelf als professionele ceremoniespreker aan de slag te gaan.

Module 1 | Een duik in de wereld van de ceremoniespreker

In deze module neem ik jou mee in de wereld van de ceremonies. Je leert hoe ceremonies in elkaar zitten, hoe ze vorm krijgen, uit welke elementen ze bestaan en welke soorten er zijn. Daarnaast leer ik jou ook de markt en het netwerk kennen, de verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan, de rollen die je kan opnemen, enz. 

Module 2 | Ceremonie-opstellingen en praktische organisatie

In de 2e module gaan we dieper in op de praktische organisatie van een ceremonie. Denk maar aan: Welke opstellingen zijn er mogelijk? Hoe kan je met de opstelling de sfeer van een ceremonie bepalen? Wat met aankleding en styling? Hoe implementeer je muziek en geluid? Enz.

Module 3 | Klantencontact en gesprekstechnieken

In module 3 leer ik jou hoe je je dienstverlening en workflow kan opstellen, hoe je je klanten hierin meeneemt en welke technieken je bij je gesprekken kan inzetten om het verhaal van elke klant zo goed mogelijk te kunnen vatten en een aanbod op maat te kunnen creëren.

Module 4 | Concepten en creatieve aanpak

In module 4 leer ik jou hoe je een ceremonie kan opbouwen en vormgeven, hoe je op zoek gaat naar een concept of rode draad en hoe je creatief aan de slag kan gaan zodat elke ceremonie die je creëert een persoonlijke, unieke en leuke toets krijgt.

Module 5 | Coördinatie en uitwerking

Module 5 gaat helemaal over het uitwerken van een ceremonie. Hoe begin je aan een draaiboek? Hoe volg je meerdere ceremonies tegelijkertijd op? Wanneer neem je contact op met sprekers, zoals familie en vrienden? Hoe brief je hen het best? Welke partners dien je te contacteren? Welke timing dien je te respecteren? Enz.

Modules 6 & 7 | Creatief schrijven en storytelling

In module 6 en 7 gaan we aan de slag met woorden! Ik leer jou alles over het schrijven van boeiende verhalen en innemende teksten. Denk maar aan: hoe giet je alle info die je verkregen hebt nu in een tekst? Hoe behoud je het overzicht? Welke schrijftips en -tricks zijn er? Wat is storytelling en hoe ga je ermee aan de slag? Enz.

Extra: als je premium of vip cursist bent, krijg je de kans om de aangeleerde technieken uit module 6 en 7 onder begeleiding in te oefenen tijdens een praktische workshop op de live-dag.

Modules 8 & 9 | Spreken voor publiek, spreken met impact

Modules 8 en 9 zijn werkelijk de kers op de taart. Jouw verhaal is af, de ceremonie is praktisch uitgewerkt, en nu ga je eindelijk spreken! Ik leer jou alles over de kracht van verwondering, over spreken voor publiek, over interactie, over intonatie, over het leiden van een ceremonie, over lichaamshouding én over hoe jij vol zelfvertrouwen vooraan kan staan.

Extra: als premium of vip cursist kan je tijdens de live-dag met deze technieken aan de slag tijdens een praktische workshop. Hier kan je de theorie onder begeleiding leren omzetten in de praktijk.

Module 10 | De ceremoniedag

In module 10 leer je tot slot alles over de ceremoniedag zelf. Welke kledij is gepast? Hoe bereid je jezelf best voor? Hoe zorg je voor een vlotte opstart? Hoe begeleid je de ceremoniegasten? En de familie? Wanneer onderneem je welke actie? ... Kortom, met het afronden van deze module ben je helemaal klaar om er zelf te gaan staan!

Tip: Krijg je naast dit alles graag persoonlijke begeleiding, coaching en feedback? Voelt het beter om je eerste stappen te zetten met een vertrouwenspersoon aan je zijde? Dan is het vip traject ongetwijfeld iets voor jou.

B O N U S M A T E R I A A L
 

Wie gaat voor de premium of de vip formule wordt verwend

met extra bonusmateriaal.

 

Twee e-books vol met waardevolle info die net buiten de cursus vielen, maar die ik jou zeker niet wilde onthouden omdat ze jou zeker dat extra duwtje in de rug zullen geven.

 

Beide e-books focussen op het opstarten en runnen van

een succesvolle business als ceremoniespreker.

Want naast de nodige kennis en vaardigheden over de job zelf, is het ook verdraaid handig als je weet hoe je snel jouw ideale klanten aantrekt (dat kan ik je zeggen ;-)).

B O N U S   1

B O N U S   2

P R A K T I S C H

 • Je kan de opleiding volledig zelfstandig (eventueel aangevuld met hulp) volgen via het online leerplatform van de Merveil Academy.

 • De opleiding bestaat uit 10 modules.

 • Elke week wordt er een module vrijgegeven. Dit betekent dat je na 10 weken aan de slag kan.

 • Alle leerstof, videomateriaal, checklists en teksten blijven onbeperkt beschikbaar. Zo kan je alles verwerken op je eigen tempo en kan je ook later op de geleerde dingen terugkomen.

 • Aanvullend op de theorie kan je er ook voor opteren om het geleerde om te zetten in de praktijk. Tijdens een live-dag gaan we samen met de hele groep cursisten aan de slag. Een zalige, inspirerende dag onder gelijkgestemden!

 • Aan de cursus hangt ook een online community vast. Hierin kan je al je vragen stellen, kan je je ervaringen delen met anderen en kan je leren van elkaar.

 • Wie helemaal een droomstart wil nemen, kan ook kiezen voor de online opleiding in combinatie met intensieve 1-op-1 coaching door Stefanie. Meekijken achter de schermen bij een ceremonie van Merveil? Dat kan! Stefanie als jouw grootste fan op de laatste rij bij één van jouw eerste ceremonies? Dat ook!

T I M I N G

De deuren van de Merveil Academy zijn officieel open! Dat wil zeggen dat je je plekje kan verzekeren. 

 

De eerste groep cursisten gaat aan de slag op maandag 13 januari 2020. Vanaf dan komt er elke week een extra module vrij.

 

Na 10 weken ben je helemaal mee en klaar om als ceremoniespreker aan de slag te gaan (of nog meer te verwonderen dan je al deed).

 

Voor wie kiest voor de formules inclusief live-dag: deze dag gaat door in het voorjaar van 2020 op een plaats die voor alle deelnemers makkelijk te bereiken is.

Instappen kan tot zondag 12 januari 2020. Hou er wel rekening mee dat de plaatsen voor de premium en vip formules beperkt zijn. Zo kan elke deelnemer rekenen op voldoende ondersteuning.

ONLINE

 • 10 modules met praktische videolessen

 • Werkboek met extra uitleg en opdrachten

 • Blijvende toegang tot alle cursusmateriaal

  

€ 1.497
 

(of € 527 in 3 termijnen)

 

PREMIUM

€ 1.797
 

(of € 627 in 3 termijnen)

 

Opgelet: het aantal plaatsen voor deze formule is beperkt tot 15 deelnemers. Plaatsen worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

VIP

 • 10 modules met praktische videolessen

 • Werkboek met extra uitleg en opdrachten

 • Blijvende toegang tot alle cursusmateriaal.


   

 • Onbeperkt toegang tot de online ceremoniesprekers-community

 • 24/7 support   

 • 1 live-trainingsdag   

 • Bonus 1: Schrijven aan een sterk merk. Gids voor een succesvolle personal branding als ceremoniespreker.

 • Bonus 2: Waardevolle woorden. Gids voor het bepalen van je ideale prijs als ceremoniespreker.

 


 

 • Vijf persoonlijke
  1-op-1 coachingsgespekken met Stefanie gedurende het traject.

 • 1 Merveil ceremonie live mee te volgen

 • 1 eigen ceremonie met begeleiding en feedback van Stefanie

€ 3.997
 

(of € 1.333 in 3 termijnen)

 

Opgelet: het aantal plaatsen voor deze formule is beperkt tot 5 deelnemers. Plaatsen worden toegewezen in volgorde van inschrijving.

 • 10 modules met praktische videolessen

 • Werkboek met extra uitleg en opdrachten

 • Blijvende toegang tot alle cursusmateriaal.


   

 • Onbeperkt toegang tot de online ceremoniesprekers-community

 • 24/7 support   

 • 1 live-trainingsdag   

 • Bonus 1: Schrijven aan een sterk merk. Gids voor een succesvolle personal branding als ceremoniespreker.

 • Bonus 2: Waardevolle woorden. Gids voor het bepalen van je ideale prijs als ceremoniespreker.

 

F O R M U L E S

Bij Merveil houden we van maatwerkGeen enkel verhaal of individu is immers hetzelfde. En laat dat nu net zo zijn als het gaat om leren. Ook jij leert het beste op jouw manier. Toch?

Onderstaande formules bieden voor elk wat wils en evolueren van volledige zelfstudie tot een op-en-top-begeleid traject.

 

Solo of omringd met de beste zorgen?

Benieuwd wat jou het beste past.

W E L K E   F O R M U L E   Z I T   J O U   A L S   G E G O T E N  ?

ONLINE

"Ik ben een echte solo-verwonderaar. Met de basis heb ik genoeg"

PREMIUM

Met de online formule verwerk je de cursus volledig op eigen houtje en op eigen tempo.

 

Elke week komt er in de online academy 1 module vrij en kan je je kennis verder opbouwen.

De modules komen vrij over 10 weken zodat je telkens voldoende tijd hebt om de leerstof van die week te verwerken.

 

Na 10 weken zelfstudie kan je aan de slag als ceremoniespreker. Je zet de theorie zelf om in de praktijk.

"Heerlijk om te leren en te groeien samen met andere ceremoniesprekers."

De premium formule combineert het beste van beide werelden: je gaat zelf aan de slag met de leerstof op het online leerplatform én krijgt daarbij hulp en ondersteuning wanneer nodig.

In de online community kom je in contact met andere cursisten en kan je je ervaringen delen. Hoe fijn is het niet om te horen hoe anderen het doen? Wat zijn hun creatieve ideeën? En hoe kan de groep jou helpen als je ergens mee vastloopt? Eén ding is zeker: kies je voor de premium formule, dan sta je er nooit alleen voor.

Daarnaast kan je in de community ook al je vragen stellen aan Stefanie. Zo weet je zeker dat je alle leerstof juist verwerkt.

VIP

"Tijd voor een nieuwe start! Ik gun mezelf daarbij het allerbeste."

Alleen het allerbeste. Met de VIP formule gun je jezelf de beste en de snelste start die je jezelf kunt schenken.

Als VIP cursist geniet je van alle voordelen van de premium formule, aangevuld met de voordelen van een persoonlijk coachingstraject. Tijdens je traject heb je 5 keer een online 1-op-1 gesprek van 1 uur met Stefanie. Hierin bespreek je al je vorderingen, krijg je feedback, advies op maat en kan je al je vragen stellen.

Daarnaast krijg je de unieke kans om een Merveil ceremonie live mee te maken. Zo ervaar je zelf hoe het er aan toe gaat tijdens een ceremonie en kan je je oren en ogen de kost geven.

Ook eens je zelf aan de slag gaat als ceremoniespreker, word je niet aan je lot overgelaten. Tijdens één van je eerste, eigen ceremonies is Stefanie aanwezig om jou te steunen, jou de laatste tips mee te geven en om jou nadien van waardevolle feedback te voorzien. Zo kan je bij dat spannende begin van je carrière toch starten met een vertrouwd en rustig gevoel.

Zo verdien je de investering van je VIP traject al terug bij je eerste 3 à 5 ceremonies. Voor het premium traject zelfs al bij je eerste 2 à 3.

 

Je neemt daarbovenop een vliegende start, want je stapt naar je eerste klanten toe met een ruime bagage aan kennis, vertrouwen en ondersteuning.

 

Wist je dat je jouw investering razendsnel terugverdient?

Ben je er zeker van dat deze opleiding wel eens een wondermooi nieuw begin kan zijn voor iemand die je kent?

 

Dan kan je de opleiding (of een deel ervan) cadeau doen!

Stuur een mailtje naar Stefanie met zijn/haar naam, jouw persoonlijke boodschap en het bedrag of de formule die je graag wil schenken. Wij maken er een mooie cadeaubon van en bezorgen die op een adres naar keuze. 

Nog op zoek naar een geschenk om écht mee te verwonderen?

F A Q   -   V E E L G E S T E L D E   V R A G E N

Heb je nog vragen?

Kriebelt het in je hart, maar zitten er nog twijfels in je hoofd?

Contacteer mij dan hier.

Ik bekijk graag samen met jou hoe dit alles kan passen in jouw persoonlijke verhaal.

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van de Merveil Academy?

Hou je van woord, van schrijven, van spreken voor publiek?

Benieuwd hoe je met storytelling kan verwonderen?

Schrijf je dan hier in en mis niets van onze communicatie!