top of page

EEN PURE, 
AUTHENTIEKE KIJK OP AFSCHEID NEMEN

Omdat ... we erin geloven dat elk verhaal verteld moet worden.

Omdat ... we erin geloven dat afscheid heel persoonlijk en anders kan.

Omdat ... we erin geloven dat de essentie telt: het leven dankbaar koesteren met die mensen die we het allerliefste zien.

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_147.jpg

EEN NIEUWE EN UITERST
PERSOONLIJKE
MANIER

Omdat afscheid nemen vandaag de dag heel persoonlijk kan, binden we ons niet vast aan klassieke structuren, locaties of teksten. Wij zijn naast ceremonie-sprekers en schrijvers ook ceremonie-vormgevers. Samen met jullie gaan we op zoek wat

afscheid nemen voor jullie mag inhouden. Elke ceremonie is uniek, net zoals elk levensverhaal dat was. We geven advies, luisteren naar jullie verhaal en verwachtingen en geven de uitvaartceremonie samen met jullie vorm.

... vormgeven, schrijven aan, woorden voor ...

HOE WIJ
AFSCHEIDSCEREMONIES HELPEN CREËREN

Hoe moeilijk ook, als ceremoniesprekers willen we er voor jullie zijn. Een luisterend oor, hulp bij het vormgeven van de ceremonie, kracht en moed tijdens de dienst zelf. We werken persoonlijk en volledig op maat. En dat start telkens met een gesprek bij jullie thuis.

 

Tijdens dat eerste contact luisteren we met veel aandacht naar jullie verwachtingen en naar het verhaal van de overledene. We zoeken samen naar een mooie manier om afscheid te nemen, naar de juiste woorden en rituelen.

 

We gaan volop voor een moment dat zowel waardevol is voor jullie, als perfect past bij wie de overledene was.

Na ons gesprek schrijven we alle teksten met hart en ziel uit, bereiden we de ceremonie inhoudelijk voor en nemen we contact op met iedereen die een bijdrage zal leveren aan het grotere geheel. Tijdens de ceremonie spreken we alles op een gepaste, warme en serene manier aan elkaar.

Willen jullie ook hulp bij de aankleding van de ceremonie? Bij het zoeken naar de juiste partners voor bloemen, drukwerk, muziek, locatie, catering, enz? Dan helpen we graag.

 

Daarnaast maken we ook tijd om vooruit te kijken en helpen we bij het creëren van een plan voor een afscheidsceremonie zoals jij die later zelf wil.

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

CEREMONIEVORMGEVING

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

CEREMONIESPREKER

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

CEREMONIEPLANNING

Merveil brengt oprechte, pure verhalen en luistert met volle aandacht naar wie jullie zijn.

 

Verwacht jullie aan een warm contact en een gesprek in alle vertrouwen. Niets is zo belangrijk als het aanvoelen van wat jullie willen en wat de overledene voor jullie betekende.

En net dat meevoelen is onze sterkte.

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_1

WARM CONTACT

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

UNIEKE TEKSTEN

Elk levensverhaal is uniek en verdient een aanpak op maat. Merveil luistert aandachtig en schrijft daarna de passende teksten uit. 

Het resultaat is een afscheidsmoment waarbij de juiste woorden op het juiste moment komen.

 

Een moment van dankbaarheid om wat was en veel troost in mooie woorden.

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

AFSCHEID NEMEN DOE JE

MAAR EEN KEER

TERUGDENKEN AAN DAT WAARDEVOLLE MOMENT, ONTELBAAR VEEL

EN DAN RAKEN DANKBARE WOORDEN ONS HET MEEST

"Afscheid nemen van je papa, man, grootvader is gewoon moeilijk. Er is geen quick fix voor het verwerken hiervan.

 

Een afscheid, een laatste keer met de mensen die je papa, man en grootvader zo goed hebben gekend stilstaan bij zijn leven. Er een moment van maken die is hoe hij was. Een moment op maat dat toch net iets dieper gaat dan wat vaak wordt verwacht op een afscheid.

 

We zochten en vonden het bij Merveil onder begeleiding van Marie. Voor ons was samenwerken met jullie net wat we nodig hadden na ons verlies.

 

We konden samen met jullie, in jullie goeie handen, de eerste stappen zetten in onze verwerking. Bedankt hiervoor en om er te zijn voor ons".

-Sophie, Eline, Anne en Brecht-

Merveil  - JV Photography 36.jpg

"Wij hebben jullie leren kennen in de moeilijkste periode van ons leven. Een periode waar we geen kracht hadden om mensen samen te brengen, een periode waar woorden ons vaak te kort schieten.

 

Marie kon ons verhaal neerschrijven in ongelooflijk mooie teksten. Dit deed ze door te luisteren naar ons, op ons tempo. Voor de een wat moeilijker dan de ander. Met het nodige geduld en waar er plaats was voor ons intens verdriet.

 

Ze schreef niet alleen de teksten ze dacht mee over het totaal concept. Bloemen, aankleding, verwerking voor buitenaf,... kortom we kregen het totaalpakket.

 

Alles hebben we laten vastleggen op film. De vele complimenten die we kregen kunnen we niet meer bij houden. Een dienst zo intens, zo persoonlijk, zo mooi...

 

Voor ons was dit de start van een heel moeilijk verwerkingsproces maar het was een goede start door jullie, met jullie. Voor ons is dit onbetaalbaar, het goed gevoel, de waardering, de teksten, de ‘regeling’ dit was meer den jullie job.

 

Ook achteraf af en toe een berichtje te ontvangen doet ons enorm veel deugd! Wat een topvrouwen, wat een topsprekers, wat een topervaring zelfs in moeilijke tijden! Wij kunnen jullie hiervoor niet genoeg bedanken.

DANK JE!"

-Delphine en familie-

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_1

Jou alles toevertrouwen

Dat steeds weer overdoen

Nog een dag vol liefde delen
Intens. Niets echt teveel

Jou stilletjes alles geven

Wat houvast

Mijn eigen deel

Alleen voel ik jou steeds minder

Weet ik niet of ik nog grijpen kan

Enkel zachte kneepjes

in een losgelaten hand

K O N   I K   J E   M A A R

H O U D E N

 J O U   I N   M I J N   H A N D E N 

D O E N

Stefanie Clinckemaillie

Een afscheidsceremonie laten begeleiden door Merveil?

Op zoek naar een warme ceremoniespreker?

Naar persoonlijke, troostende woorden?

Meer weten over onze werkwijze?
 

Contacteer ons gerust. We luisteren met heel ons hart.

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0

De afscheidsceremonie voor Hannah die je op deze pagina ziet, creëerden wij samen met een team van geëngageerde, bezielde partners. Elk top in hun vak en met een groot verlangen om van elk afscheid een waardevol moment te maken.

|

Videografie - the untold

Fotografie - Margo Carton Fotografie

Locatie - Alix Table et Jardin d'Amis

Bloemen - Hello Honey 

Drukwerk - Scarabar  

Livemuziek - Hanne Pluvier en Harry

Creative lasercutting - Hoshii

Urne - Begrafenissen Geers

Concept, Ceremonie & Storytelling - Merveil

Ceremonie.Hannah..CopyrightMargoCarton_0
bottom of page