top of page
MERVEIL-74.jpg
  • Foto van schrijverStefanie Clinckemaillie

De huwelijksceremonie van Karin en David


Het moet iets minder dan een jaar geleden zijn.

Een warme voorjaarsdag en een ontmoeting die me het gevoel gaf dat ik hen al jaren kende.

Karin en David ontvingen me met open armen. Hun warmte legde zich onmiddellijk als een deken om me heen. Meer dan een korte kennismaking hadden we niet nodig om te voelen dat 'de klik' er was. Ik mocht hun huwelijksceremonie gaan verzorgen!Dat die ceremonie een gezinsviering zou worden, stond onmiddellijk vast.

Karin en David konden er niet om heen dat hun verhaal vandaag mede zo krachtig is door hun gezin. Het verlangen naar het grote feest stond bovendien al in de sprankelende ogen van hun twee zoontjes te lezen.


We beslisten samen om de ceremonie helemaal op hun manier vorm te geven. Voor Karin en David betekende dat vooral 'what you see is what you get'. Een no-nonsense ceremonie met tal van persoonlijke keuzes.


De keuze om niet lang te wachten met hun geloften bijvoorbeeld, maar die net helemaal aan het begin van de viering te laten doorgaan (bye bye stress).

Daarnaast natuurlijk ook de keuze om de kinderen te betrekken in zoveel mogelijk dingen: een intrede met een speciale boodschap voor hun papa, het ondertekenen van de huwelijksakte, het aanreiken van de ringen én een zitplaats in die grote speciale zetel vooraan.


En of die keuze's werkten!

Het werd een hartverwarmende huwelijksceremonie die werkelijk 'Karin en David' ademde.

Een viering die bovendien gedeeld werd met een groep van ongelofelijk warme, open mensen.


Weet je, soms voelt een ceremonie zo 'normaal' aan. Soms is alles wat gezegd en gedeeld wordt zo puur dat het mensen automatisch op hun gemak stelt. Dat het allemaal precies onder de huid kruipt en lijkt alsof we allemaal hetzelfde voelen en spreken. Dat speciale moment wordt dan een oprecht, gezellig samenzijn onder mensen die elkaar in het hart dragen.

Ik denk dat ik de sfeer bij Karin en David niet beter kan omschrijven.


Met een hart vol liefde keerde ik nadien huiswaarts.

En geloof me, vaak doet het me echt iets om afscheid te moeten nemen. Als storyteller zit ik vaak zo in dat hele verhaal, dat eruit stappen nadien niet simpel is.Toch wisten Karin en David me enkele dagen na hun huwelijk opnieuw te omarmen. Virtueel. En niet een beetje. Mooiere bedankjes als dit bestaan er niet.

Een bedankje in de vorm van woorden.

Woorden die me aangrepen en er in enkele tellen voor zorgden dat de tranen over mijn wangen rolden.


Wat Karin in naam van haar en David schreef? Ik mag het met je delen.


Lieve Stefanie,

Met je stem op de achtergrond horende bij één van de vele korte filmpjes die we mochten krijgen via de aanwezigen denk ik terug aan een weekje geleden ...

Het was een heerlijke, zalige, fantastische, intense, volle en hartverwarmende dag, waar David en ik heeeeel vaak aan terug denken, ... en er telkens weer over beginnen te vertellen ... of al lachend terug kijken naar de foto's of luisteren naar korte film-stukjes ... We zitten nog steeds op ons wolkje trouwens, ook al heeft de dagdagelijkse run en realiteit ons al wat terug ingehaald, maar meermaals per dag, kijk ik nog naar foto's of kijk ik naar die filmpjes op gsm... en dan ben ik er terug ... dan voel ik mijn hart weer gaan alsof ik er nog was... dan voel ik terug al die warmte en fijne mensen rond ons ...

De viering was voor ons .... PERFECT ! We hadden het ons niet beter kunnen voorstellen en voldeed volledig aan de verwachtingen... veel beter nog zelfs ! Je deed het super ! Hoe je erin slaagde om zoveel emoties en warme momenten tevoorschijn te toveren in je woorden en verhaal, blijft me nog een beetje een raadsel, maar het was zoooo fijn om samen die dag, onze belofte te mogen doen... Ook alle aanwezigen waren één en al lof en hebben genoten van het intens gelukkig samen zijn op dat moment ... een heerlijke sfeer die jij mee creëerde !!

We kunnen je dan ook niet genoeg bedanken voor alles ... Ik ben al vaak op FB en je website geweest, denkend: "en nu ga ik daar iets schrijven ... iedereen moet weten hoe goed het was!"... en toch lukt het me (nog) niet :-) omdat ik denk dat wat ik schrijf, niet duidelijk genoeg gaat weergeven hoe enorm we ervan genoten hebben en hoe dankbaar we zijn dat we je mochten ontmoeten. Daarom doe ik het nu even zo, ik wil het écht gezegd: De viering en alles erop en eraan was FANTASTISCH ! Dank je - dankje - dankje !!! We wensen je nog heel veel succes, maar hopen vooral je misschien op latere momenten nog te mogen terug zien of - horen ! Het was enorm fijn dat onze wegen elkaar mochten kruisen !

Bedankt voor alles !


Ik sluit mijn ogen en weet: dit is waarvoor ik het doe. Dit is waar storytelling -zoals ik het met Merveil uitdraag- om draait: verwondering schenken en zelf steeds opnieuw verwonderd worden in ruil.


Lieve Karin en David, vandaag zeg ik: bedankt voor alles! Het ga jullie goed. Onze paden kruisen zich ongetwijfeld nog eens opnieuw!


Liefs,

StefanieDe prachtige beelden van de ceremonie werden gemaakt door Karen Van Winkel, die zich terecht 'leverancier van schoonheid' noemt. http://www.karenvanwinkel.be/


De ceremoniesetting werd omgetoverd tot een plaatje door de getalenteerde zussen Lies en Phaedra van De Tafel van Feliz. http://www.detafelvanfeliz.be/


Ceremonielocatie: het Kasteel van Hoen. http://www.kasteelvanhoen.be/


Ceremonie & storytelling: www.merveil.be


 

Jullie ceremonie ook laten vormgeven en begeleiden door een storyteller?

Contacteer ons hier en wie weet ontmoeten we elkaar snel voor een kennismakingsgesprek.


Коментарі


bottom of page